top of page

AB, yeni yaptırım paketiyle Rusya'ya karşı kripto para yasaklarını artırıyor!


Avrupa Birliği, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş devam ederken kripto para işlemleriyle ilgili yeni kararlar aldığını belirtti. Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlar kapsamında alınan kararlarla ilgili maddeler tedbirleri daha sıkı hale getirdi.



Rusya’nın ürün satışından elde ettiği geliri en aza indirmeye çalışan AB, sekizinci yaptırım paketi ile yasakları genişletti.


Geçtiğimiz Şubat ayından beri devam eden Rusya- Ukrayna savaşı dünya siyaseti açısından çalkantılı günlere sebebiyet vermesiyle hem ekonomik hem de enerji krizleri yaşanmaya başladı. Avrupa Birliği, olumsuz sebebiyet veren Rusya Ukrayna savaşının yaşanması üzerine ekonomik yaptırımları dahil ederek kripto varlık cüzdanlarını da içine aldığı kararlar aldı!


AB, Kripto varlık cüzdanlarının miktarına bakılmaksızın, tüm hesaplar ve saklama hizmetlerini kapsayacak şekilde yasaklamalar getirildiğini belirtti.


Rusya merkezli kripto varlık cüzdanlarının yasaklanması gerektiğinin altını çizen AB, "Rusya Federasyonu'nun askeri ve teknolojik gelişimine veya savunma ve güvenlik sektörünün gelişimine katkıda bulunabilecek kısıtlı maddeler listesini genişletiyor" dedi.


Neden Kripto Varlık Cüzdanlarına Yasak Getirdi?


Avrupa Birliği, Nisan ayında servetlerini kripto paralarla taşımaması için önlemler almaya başlamış, yüksek olan kripto paralarının gönderimini yasaklamış olup belirli oran dahilinde izne tabi olmadığını dile getirmişti. Rusya genel itibariyle yaptırım uygulandığından beri kripto varlık dünyasına girişi hızlanmıştır. Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı, yeni bir yasa üzerinde çalışmalar yaparak anlaşma gerçekleştirmiştir.


Rusya önceleri kripto paralarla ilgili faaliyetleri yasaklanması gerektiğini düşünse de savaşın etkisi ve dışarıda yaptırımlara karşı kripto paralara bakış açısı değişmiştir.


Ekonomik yaptırımları en aza indirme eylemi ile Rusya, kripto faaliyetlerini hızlandırmaya devam ediyor!


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page