top of page

ALTCOİN NEDİR?



Kripto paraların popüler hâle gelmesiyle beraber bu teknolojinin içinde yer alan birçok kavram ve terim ortaya çıktı. Altcoin son zamanlarda en çok aranan kelimelerin başında geliyor.


Altcoin aslında alternatif coin anlamına gelmektedir.


2009 yılında Bitcoin’in ortaya çıkmasıyla beraber alternatif olarak yeni kripto para birimleri de çıkmaya başladı. Yani Bitcoin dışındaki kripto paralar için Altcoin kullanılır.


Piyasaya sürülen ilk Altcoin Namecoin’dir. Alternatif Altcoin’lerin hızlı artmasının en büyük sebebi üretiminin çok daha kolay olmasıdır. Tüm bunların yanında Bitcoin dışında fiyatı hızla artan popüler yeni Altcoin’ler çıkmıştır. Tüm bu Altcoin’ler Bitcoin ile yarış hâlindedir diyebiliriz. Bugün neredeyse 1000’den fazla Altcoin bulunmaktadır.


Altcoin’ler kripto para borsalarından rahatlıkla satın alınabilmektedir.



Altcoin Çeşitleri


Bitcoin’e alternatif olarak ortaya çıkan Altcoin’lerin ihtiyaca göre farklı çeşitleri bulunmaktadır.


*Madenciliğe dayalı Altcoin


Altcoin’ler arasında Bitcoin’e en çok benzeyendir diyebiliriz. Benzer olmasının sebebi üretilmek için daha doğrusu blok oluşturmak için problemlerin çözülmesi gerekir ve böylece üretilir.


*Sabit Altcoin’ler


Sabit altcoinler herhangi bir geleneksel para birimine (ki çoğunlukla ABD doları kullanılır.) veya gümüş- altın gibi varlıklara endekslenir.


*Güvenlik Token’ları


Şirketler tarafından fon almak için başlatılır. İlk token ICO ile başlamaktadır.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Token Nedir?

bottom of page