top of page

Beyaz Montlu Papa Yapay Zeka Çıktı!

Papa'nın Beyaz Montu Yapay Zeka Çıktı!




Katolik Kilisesi'nin lideri Papa Francesco'nun beyaz montu sosyal medyada viral oldu! Papa Francesco'nun beyaz montla görüldüğü görüntüler sosyal medyada viral olurken yapay zeka tarafından geliştirildiği ortaya çıktı



İlk olarak Reddit uygulamasında paylaşılan fotoğraf kısa süre içerinde Twitter'da viral oldu!


Midjourney isimli yapay zeka tarafından oluşturulan mont, gerçekliğe birebir uygun şekilde sosyal medyada yayıldı!


Midjourney isimli yapay zeka aygıtı ile oluşturulan beyaz şişme montun birebir gerçeğe benzemesi nedeniyle ayırt edememe durumu söz konusu!


Papa Francesco'nun geçtiğimiz Şubat ayına Yapay zeka ve teknoloji görüşünü bildirmiştirdi. Teknolojinin kamu yararına uygun biçimde kullanılması gerektiğini savunan Papa, oluşacak eşitsizlik için dua talebinde bulunmuştu!


“Yaşadığımız çığır açan değişimin merkezinde yapay zeka var. Robotik, kamu yararına katılırsa daha iyi bir dünyayı mümkün kılabilir. Doğrusu, teknolojik ilerleme eşitsizlikleri artırıyorsa bu gerçek bir ilerleme değildir. Gelecekteki gelişmeler, kişinin ve yaratılışın haysiyetine saygı duymaya yönelik olmalıdır.. Robotik ve yapay zekanın ilerlemesinin her zaman insanlığa hizmet etmesi için dua edelim…

dedi.

Midjourney, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın tutuklanmasına ilişkin gerçeğe birebir benzeyen görüntüler oluşturmuştu!


Yapay zeka sahte ve gerçeklik arasındaki algıyı yok sayacak mı?


Yapay zeka destekli bir çok proje ile ekosistem büyüme ve gelişmeye devam ediyor. Yapay zeka destekli bir çok uygulama ile zamandan verim alınırken bilgi kirliliğinden de kaçınılmış olmakla beraber hata en aza indirilip yaygınlaştırma politikası mevcut iken son zamanlarda asparagas haberlerle algılar değişiyor!


Sahte mi, Gerçek mi? Ayırt Etme Nasıl Olacak?


Ayırt edebilecek özeller arasından her alanda olduğu gibi dikkatli detaylı bakılması gerektiğini savunan uzmanlar, yapay zeka destekli görüntülerin en ayırt edici özellikleri arasında dikkatlice bakıldığında görüntülerin bulanık olduğunu dile getirdi!


Ayırt etmenin en önemli koşulu sorgulamak!


Yapay zeka yaygılaştırma politikasını reklamın iyisi kötüsü olmaz algısıyla mı yapıyor? Yeni medya gücümüz yapay zekanın elinde mi? İleri ki süreçlerde bizleri neler bekliyor hep beraber göreceğiz.



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page