top of page

Malezya Başbakanı Asya Para Fonu Açıklaması!

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Asya Para Fonu'nun Kurulması için Öneride Bulundu!


Enver İbrahim, Çin ziyaretinde Asya Para Fonu kurulmasının önemi değinerek, ekonomik güçlerinin eskisi gibi olmaması gerektiğini savundu!


Malezya Haber Ajansı'nda yer alan haber göre Başbakan:Asya ülkelerinin ekonomik refah ve özgürlüğe erişebilmesinin Asya Para Fonu ile yapılandırarak geliştirmesi gerektiğini iletti!


ABD Dolarına İhtiyaç Yok!


ABD Dolarına bağlı kalmaya herhangi bir neden olmadığını söyleyen Başbakan, Malezya ticari ilişkilerinde gereksinim duymadığını iletti!


Çin tarafıyla görüşme yürüten Başbakan, Ringit ve Renmind para birimlerinin kullanılması gerektiğini, ABD dolarının egemenlikten vazgeçilmesi gerektiğini de iletti!


ABD Doları Uluslararası Ticarette Birçok Hamle ile Karşıya!


Öte yandan birçok ülke ABD dolarına karşı ticari ilişkilerde kullanmama gayesinde olduğunu belirterek milli para birimleri ile ilişkileri yürütme tarafında olduğunu da iletti!



ABD Dolarının Uluslararası Ticarette Risk Altında Mı?

Uluslarası ticarette ABD doları artık kabul olarak görülmek istenmiyor! Rezerv sahibi ABD dolarının olumlu ve olumsuz yönleriyle hükümetler ikili ilişkilerinde kendi para birimlerinin değerini dönüştürme talebinde!


Diğer ülkelerin ABD dolarına karşın anlaşmaları hakkında bilgi için haber yazısına tıklayınız.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page