top of page

Shitcoin Nedir?



Shitcoin özellikle sosyal medyada sıkça duyulan terimlerden biridir. Kripto paraların ortaya çıkmasında genellikle bir amaç bir hedef vardır. Fakat Shitcoin’in herhangi bir amacı yoktur. Eğlence amaçlı ortaya çıkmıştır. Öyle ki bazı kullanıcılar herhangi ünlü bir ismin bir Shitcoin paylaşımı gördüğünde bile satın almaktadır. Riski fazla olmasına rağmen piyasada varlığını bir şekilde sürdürmektedir.


Shitcoin’ler manipülasyona fazlasıyla açıktır. Anlık para kazanma veya tam tersi anlık para kaybetme gibi durumlar sıklıkla yaşanmıştır.


Popüler Shitcoin’ler nelerdir?

Yazının başında belirttiğimiz gibi özellikle popüler isimlerin herhangi bir Shitcoin’i paylaşması kullanıcıları etkilemiştir. Aslında henüz kripto paralar hakkında bilgi sahibi olmayan çoğu kullanıcı zarar etmiştir. En popüler Shitcoin’lere örnek verecek olursak bunlar; Baby Doge, Safemars, Doge Coin, Shiba Uni diyebiliriz.


Shitcoin’lerin ünlü olmasında Elon Musk’ın katkısı olduğunu söyleyebiliriz. Musk attığı bir tweet ile piyasayı inanılmaz derecede manipüle edebilmektedir. Bu yüzden bu gibi durumlara karşı ani düşüşlerden zarar etmemek adına stop emri kullanmanız tavsiye edilebilir.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Token Nedir?

bottom of page