top of page

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Blokzincir Teknolojisinin Türkiye İçin Taşıdığı Önemi Vurguladı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Blokzincir Teknolojisinin Türkiye İçin Taşıdığı Önemi Vurguladı!





Kripto Para Düzenlemesi İçin Sona Gelindi:AK Parti'den Önemli Açıklamalar!

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, duyurdu. İleri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kripto varlıklara olan toplumsal ilginin arttığını belirterek, "Burada vatandaşımızı korumak, vatandaşımızın güvenliğini sağlamak ama bir yandan da blokzincir zihniyetinin önünü açmak, onun önünü kapatmamak noktasında çalışmalarımız oldu'' ifadesini kullandı!


AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, blokzincir dünyasında önemli kuruluşları bir araya getiren etkinliklerde sektörün önde gelenleriyle buluştuklarını belirtti. İleri, "Bizim toplumumuzda daha çok kripto varlıklar vesilesiyle bilinen, ama aslına bakacak olursanız kripto varlıkların çok ötesinde bir teknoloji ve lojistikten tutun sağlık yönetimine kadar dünyayı dönüştürebilecek bir teknolojik bakış açısıdır" dedi.


Blokzincir teknolojisinin Türkiye için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan İleri, "Bu, lojistikten tutun sağlık yönetimine kadar dünyayı dönüştürebilecek bir teknolojik bakış açısıdır. Onların görüşlerini gerekli yerlere ilettik. Yasama sürecinde de bunların dikkate alındığını dile getirdik" şeklinde konuştu!


İleri, Türkiye'nin sahip olduğu insan kaynağı, yenilikçi iş kültürü ve coğrafi lokasyonuyla stratejik bir konumda bulunduğunu ifade ederek, siyasetçilere düşen görevin bu konuyu sürekli gündemde tutmak olduğunu belirtti. Ayrıca, AK Parti'nin bu alandaki uzman kadrosuyla çalıştığını ve yenilikçi teknolojilerde söz sahibi olacaklarına inandığını söyledi. İleri, kripto varlıklar konusuna da değinerek, Türkiye'nin bu alanda hızla ilerlediğini ve vatandaşlarını korurken blokzincir teknolojisinin önünü açtıklarını belirtti.


"Dijitalin Siyaseti" Yolunda Hükümet Yetkilileri: Teknolojinin Adil Kullanımı ve Tasarımın Önemi!


AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, teknolojinin sadece nasıl kullanıldığından ziyade nasıl tasarlandığının önemine de vurgu yaptı. İleri, "Tasarım, kendi kullanım kültürünü oluşturuyor; o kullanım kültürü de eninde sonunda toplumu derinden etkiliyor." dedi.


Dijitalin Siyaseti Yolda!


AK Parti olarak ortaya attıkları yeni bir kavramı paylaşan İleri, bunu "Dijitalin Siyaseti" olarak adlandırdı. Siyasetin teknolojiyle olan ilişkisinin iki boyutlu olduğunu belirten İleri, siyasetçinin sadece teknolojiyi etkin bir şekilde kullanmaktan öte, teknolojinin doğru istikamette ilerlemesine de vesile olması gerektiğini ifade etti. "Adil teknoloji" ve "insan odaklı dijital dönüşüm" kavramlarına vurgu yaparak, yapay zeka sürecini örnek olarak gösterdi.

İleri, "Günün sonunda teknolojiyi nasıl kullandığınız önemli ama daha da önemlisi teknolojiyi doğru şekilde en baştan kurgulamak." şeklinde konuştu. Türkiye'nin bu alandaki avantajlarına dikkat çeken İleri, "Yenilikçi teknolojiler alanında Türkiye söz sahibi ülkelerden biri olacak. Bu istikametteki yürüyüşümüz devam ediyor." dedi.



Kripto varlıklar konusuna da değinen İleri, Türkiye'nin bu alanda hızlı bir şekilde hareket ettiğini ve ilerleyen süreçlerde konunun tekrar gündeme geleceğini belirtti. Yapay zeka, AR-GE merkezleri, teknoparklar gibi Türkiye'nin dijital dönüşümdeki atılımlarını da vurgulayan İleri, bu alanda geliştirilen ürünlerin insanlığa hizmet edecek nitelikte olacağını söyledi.


Son olarak, AK Parti'nin dijital sistemlerini ve "Siyasi Süreç Yönetim Sistemi" kavramını anlatan İleri, Türkiye'nin dijital dönüşümde hızla ilerleyen bir ülke olduğunu ve bu alanda dünya çapında söz sahibi olacağını ifade etti.




Ekosistem içinde 2021 yılında sosyal medya hesaplarından ve özellikle twitter üzerinden olası yasa tasarısı hakkından görüşmeler olmuştu ki blockzincir ve kripto ekosistemin yoğun cabası doğrultusunda yasa tasarısının henüz geçmediğini ve kripto varlıkların yasaklanma durumun söz konusu olmadığı iletilmişti. Kripto Varlık Yasa Tasarısı Çalıştayı ANKARA'da gerçekleşmiş olup yasa tasarısı raporu meclise sunulmuştu. Alanında uzman kişi ve gruplar meclise davet edilmişti! 




Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page