top of page

Token Nedir?



Günümüzde futbol takımlarından çeşitli projelere kadar token ile ilgili belirli haberler çıkmaktadır. Token’ın ne olduğunu yazımızda kısaca size anlattık.




Token’lara ilginin artması kuşkusuz popüler futbol klüplerinin ve sanatçıların hayran token’ları çıkarmasıyla oluşmuştur.


Kısaca bahsedecek olursak Token bir kripto para birimidir. Kripto para birimi olan tokenler diğerleri gibi yine blockchain sistemi ile çalışmakta ve varlığını sürdürmektedir. Token’ların işlem ücreti daha düşük ve işlem hızı yüksektir. Ayrıca token’lar diğer kripto varlıklar gibi takas edilebilir ve saklanabilir özelliklere sahiptir.




Bunun yanında token, başka bir kripto para biriminin blokzinciri ekosistemi üzerinde çalışan kripto varlık olarak adlandırılır. Ayrıca token’lar birim değere sahip varlıklardır. Yani bir hizmeti veya bir ürünü temsil etmektedirler. Coin’ler kripto para birimiyken; token’lar ise dijital varlıkları temsil eder.



Token’ların dijital varlıkları temsil etmesinden dolayı aslında daha çok dijital mülk olarak adlandırılır. Örneğin bir ayakkabı markasının token’ı bir ayakkabı olabilir.



Token türleri Nelerdir?
  • Meme token’ları

  • Borsa token’ları

  • Oyun token’ları

  • Protokol Token’ları

gibi farklı türleri vardır.


En Popüler token’lar ise; UniSwap (UNI), The SandBox (SAND), DogeCoin (DOGE), Shiba Inu (SHIP).

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page