top of page

Dapper, Rus Hesaplarını Askıya Aldı!


NFT şirketi Dapper Labs, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlar sonrası Rus hesaplarını askıya almaya karar verdi.




AB, Rusya-Ukrayna Savaşı’nı sebebiyet göstererek olası finansal getiriye karşı 6 Ekim 2022 tarihinde kripto varlık cüzdanları, hesaplar ve saklama hizmetlerini yasaklayarak yaptırımlarını yayınlanmıştı.


Haber detayları için tıklayınız:


Dapper, Rusya ile bağlantılı olan hesapları askıya alarak, NFT alım-satım yapamayacağını, fon hesaplarından bakiye aktarılamayacağını belirterek şunları ekledi:



“Cüzdan bakiyesine bakılmaksızın, Rusya ile bağlantısı olan hesaplara herhangi bir değerde kripto varlık cüzdanı, hesap veya saklama hizmetleri sağlamak artık yasak.”


Şirket, ödeme işlemlerinin ve saklanan değer hizmet ortağının AB yaptırımlarına tabi olduğunu belirtti.


Dapper, AB yasaları kapsamında bu hesaplara sınırlamalar getirmesi talimatını verdi.

AB Yasaları kapsamında bu hesaplara sınır getirdiğini belirten Dapper, şirket politikası olarak ödeme ve saklama hizmetlerinde AB yaptırımlara tabi olduklarının altını çizdi.


Dapper, şirket politikası olarak hesapları tamamen kapatmayarak, kişilerin NFT’lerine erişme imkanının olduğunu dile getirdi. NFT’leri görüntüleme yetkisi kişilerden alınmamakla birlikte satın alınan NFT varlıklar kişilere ait olmaya devam edecek söyleminde bulundu!



  • Dapper hamlesi merkeziyetsiz oluşumunda çelişki denilerek bir çok kişi tarafından sosyal medya üzerinden eleştirildi.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page