top of page

Ledger, Ledger Op3n Replay Etkinliği Yaptı!

Ledger, Türkiye'de Replay Etkinliği Kapsamında Ekosistemi Bir Araya Getirdi!


Ledger Op3n Replay Etkinliğinde, Yeni Web3 Güvenlik Sistemlerini Duyurdu!


25 Haziran 2022’de gerçekleşen etkinlik Türkiye’nin gönüllük faaliyeti ile oluşturulan CryptoFemale topluluğu ve YouPlace’nin ev sahipliğiyle İstanbul’da gerçekleşti.


Alanında uzman ve sektörel gelişimleri yakından takip eden ekosistem içinde bulunan bir çok kişi dışarıya kapalı etkinlikte yer aldı!


Ledger Op3n Replay etkinliği 4 panelden oluştu.


İlk olarak Türkiye Ledger Direktörü Burcu Atalay, Donanım ve Güvenlik cüzdanı ile ilgili genel bilgiler verdi! Burcu Atalay değerli bilgi ve yararlar sağladıktan sonra Ledger Op3n Replay etkinliği için sunum paylaştı!


Ledger Op3n Replay etkinliğinde genel olarak; NFT satışları için önem arz eden Web3 güvenlik ürünleri tanıtılırken dijital varlıkların güvence altına alınmasının önemi üzerine duruldu.


Dijital varlıklar ve kripto paraların kullanıcıların artmasıyla güvenlik açıklarının ve kullanıcı kaygıların da artmasına sebebiyet vermesiyle donanım ve güvenlik cüzdanı Ledger; çığır açacak yeni Web3 cüzdanlarının kullanımlarından bahsetti.


NFT satışları için yeni pazar yeri olan Web3 güvenlik ürünleri üzerinden duruldu.


Blockchain teknolojisinin sadece kripto paralar olarak bakılmamasına gerektiği, dijital varlıkların güvencesinin donanım cüzdanları ile güvence altına alınmasının önemi üzerine duruldu.


Ledger CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Pascal Gauthier:‫


''Ledger’in şu anda dünyadaki kripto varlıkların yüzde 20’sinden fazlasını altına alınmasıyla, 5 milyondan fazla cihaz satmış olmamızla ve Web3 boyunca uçtan uca güvenlik sağlayan ve tüm blok zincirlerini kapsayan hizmetlerimizle daha fazla gurur duyamazdık. Dünya ayı piyasasına ve kimin hayatta kalacağına odaklanırken, biz kriptoların daha da benimseneceği bir sonraki dalga için hazırlanıyoruz. Değer devrimine inanıyoruz ve sizi bu inkar edilemez gelecekte bize katılmaya teşvik ediyoruz'' diye paylaştı.

Ledger Op3n Replay etkinliğinde gerçekleşen sunumda bir çok kullanıcı ve teknoloji yararına cüzdanların gereksinimleri üzerine duruldu!


Güvenli ve şeffaf pazara duyulan ihtiyaçla ; Ledger Market


Güvenlik ve emniyetli, Kullanıcı yararı baz alınarak kolay ve akıllı ; Ledger Connect


Ekosistem içinde toplulukları büyütmek eğitmek ve güçlendirmek için oyunlaştırılmış eğitim platformunu; Ledger Quest


Web3 güvenliği hakkında bilgi ve etkileşim sağlama, Dijital varlıkları saklama gibi eğitim platformu; Ledger Academy


Kurumların dijital değerlerini güvence altına alarak web3 ölçeklendirmesini sağlayan teknoloji paketi ; Ledger Enterprise Create



gibi başlıklardan bahsedilirken, yaygınlaşması ve bilgi akışının güvenli ve düzgün ilerlemesi adına Ledger Pro Team projesi bahsedilirken, Dijital güvenliğin yaygınlaşması ve bilinçlenmesi için ekosistem içinde yer alan toplulukları, Ledger Elçileri olarak yetiştireceklerini bahsedildi.


Genel duyuru detaylarına buradan ulaşabilirsiniz;

Ledger Ürün Başkan Yardımcısı Charles Hamel; Ledger her adımda en güvenli Web3 ekosistemi inşa etmeye devam ediyor dedi.


Ledger Op3n Replay etkinliği; Av.Sima Baktaş ve CryptoFemale Kurucularından Hilal Baktaş’ın Moderötörlüğü ile devam ederek diğer panel başlıkları ve konuklar ağırlandı.



Panel başlıkları;

Founder of JTG DAO Yönetmen Hasan Söylemez ;


Film ve Belgesellerin Blockchain ile DAO üzerinden geleceği hakkında konuşma yapan Hasan Söylemez;Film çekmek isteyen kişilere fon toplayacak ve hayallerin gerçekleşmesi için herkesin DAO da ortak yapımcı olabileceği bir çok projeden söz etti.



ShaarGames Ceo’su Bülent Bulut:


Plat to Earn, GameFi ve NFT’ler ile ilgili konuşma yaparak sektörde pazarın nasıl büyümesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu. Meraverse’ün geleceği ve geleneksel oyunlardan blockchain oyunlarına dair gelişmelerden bahsetti.



Rock’Nverse kurucusu;Müzisyen Selçuk Eser:


Müzik ve Blockchain üzerine kohuşma yaparak Metaverse ve müzüğin birleşimi hakkında görüşlerini dile getirdi. . Müzik eserlerinin telif hakları, tarihsel olarak müziklerin metaverse de konserlerin imkanı, 60’lar 70’ler gibi. Müzik eserlerini çıkartmak isteyen kişilerin blockchain platformu üzerinden ne gibi global etkilerinin olacağını ve NFT’lerin geleceği hakkında görüşlerini paylaştı.



WideAngle kurucularından Yönetmen ve Oyuncu Umut Tanyolu:



Blockchain ve Sinema sektörü hakkında konuşma yaptı. Sinema/Dizi dünyası için NFT projerinden bahsetti. NFT’ler aracılığıyla tüm dijital içeriklerinin yapımı ve dağıtımı için destekleklerini esirgemeyeceklerini açıklayarak sinema endüstrisinin block zincir teknolojisiyle birleşmesinin önemi üzerine durdu. Platform kurucularının, ekosistemin sanatla gelişmesi ve değişime ayak uydurması için önemli projeler içinde yer alacağını dile getirdi.


Blockchain/NFT/Web3/Games/Metaverse/DAO gibi konu başlıkları yer aldı. Alanında uzman konuklar ve katılımcılar; Her başlığının birbirinden bağımsız ilerlemeyeceğinden söz ederken değişim ve gelişimin bir arada olması gerektiği görüşü ön plana çıktı.


Dijital dünya’nın gelişmesi ve değişmesiyle güvenlik ve donanım sistemlerinde cüzdanın önemi üzerine söyleyişler gerçekleşti!


Genel olarak ; 27 Haziran 22’de Türkiye’de gerçekleşen Ledger oP3n Replay etkinliğiyle; Ekosistemin büyümesi ve gelişmesi için katkı sağlayacak konuk ve katılımcılara yer verildi. Bilgi ve birikimlerin harmanlığı etkinlikte; Basın mensupları, girişimciler, Blockchain Üniversite toplulukları ve Blockchain girişimcileri, Sanatçılar ve alanında uzman sektör çalışanları yer aldı.

Paris Merkezli Ledger;2014 yılında kurulan donanım cüzdanıdır. Dünya’nın önce gelen donanım cüzdanı Ledger; Kripto para ve dijital varlıkların; alım, satım, takas ve daha bir çok şekilde güvenli şekilde saklanmasına olanak sağlamaktadır. Dijital varlıklar ve kripto para birimleri ile gün geçtikçe kullanıcılar artmakta ve büyümeye devam etmektedir. Ekosistem büyümeye ve gelişmeye devam ettikçe hem üretici hem de tüketici yararına güvenli ve donanım cüzdanlarının yeni ürünler çıkarmaya devam ederek; merkeziyetsiz ve özgür finans destekleyici pazar alanı sağlamaktadır.





Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page